Lichtelijk gefrustreerd probeer je je spijkerbroek dicht te knopen. Na tien minuten prutsen moet je concluderen dat het er écht niet meer in zit. Het is tijd om positiemode te kopen. Een leuke klus, maar ook wel lastig. Want… waar moet je precies op letten? Mooizwanger.nl geeft vier tips!

1. Ga voor verstelbaar elastiek
Niets zo fijn tijdens je zwangerschap dan verstelbaar elastiek. Fijn voor jou (want: comfortabel) én je portemonnee . Als je buik weer gegroeid is, kun je het kledingstuk verstellen naar jouw figuur. En ‘verstelbaar elastiek’ klinkt misschien niet zo sexy/modieus, maar je ziet er niets van. Écht niet.

2. Belangrijk: neem de maat die je hebt
Koop geen kleding in een grotere maat dan je hebt. De bedoeling van positiemode is dat het meegroeit met jouw lichaam, zodat je niet om de paar weken een nieuwe garderobe aan hoeft te schaffen.

3. Accentueer!
Kijk, het is misschien wat minder gepast om je met acht maanden zwangerschap in dat super strakke jurkje te proppen dat je een paar jaar daarvoor nog aandeed tijdens het uitgaan. Maar mooi aansluitende kleding is natuurlijk prachtig. Accentueren, die mooie buik!

4. Kies voor mooie, vrouwelijke jurkjes
Nog nooit was het dragen van een jurk zo fijn als tijdens je zwangerschap. Heerlijk comfortabel! Bovendien voel je je mooi en aantrekkelijk in een zwierig jurkje. Past zo lekker bij die prachtige gloed die je nu hebt.